Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Last Chaos PL

Punisher10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, myślę czy zagrać w last chaos pl lecz nie wiem jak grać itp. Czytałem rożne poradniki na różnych stronach odnośnie 1 postaci która będzie najlepsza dla nowego gracza lecz każdy poleca inną postać. Chciałbym was prosić o pomoc w wyborze postaci i przedstawienie jak rozwijać daną postać żeby radzić sobie w miarę dobrze z początku póki nie nauczę się grać. Jak rozwijać pkt statusu (czy jak to się tam nazywa) jak rozwijać skile itp. Dziękuje za pomoc :)

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To z bliska polecam szelmę (po 31 poziomie na zamachowca) albo rycerza (po 31 poziomie na paladyna).

Rycerzowi do 31 poziomu punkty dajesz w siłę, a szelmie w zwinność. Po 31 poziomie rycerzowi w sumie dajesz 17 w kondycję, 17 w zwinność i resztę w siłę, a szelmie 17 w kondycję i 17 w inteligencję, a resztę w zwinność.

Rycerz. Ze skilli po 31 poziomie na pewno musisz wykupić Precyzję, Potrójny cios, Gotowość, Koncentrację, Natarcie. Jeżeli masz dużo PU to możesz wykupić całą resztę skilli, które też Ci się przydadzą na początku. Z pasywnych de facto powinieneś mieć wszystkie, ale niektóre pasywy dają stosunkowo mało, a kosztują dużo, więc takie możesz pominąć (ale one są zazwyczaj na wysokich lvlach, a wtedy już ogarniesz). Do 31 poziomu bierzesz wszystkie skille pasywne oraz te aktywne, które uznasz za potrzebne, ale na pewno nie kupuj tych od Cube. ;x

Szelma. Ze skilli po 31 poziomie na pewno musisz wykupić Pchnięcie w plecy, Symulacja, Combo, Dotyk śmierci, Szach-mat. Pasywne wszystkie, a w razie braku PU/funduszy pomiń te na najwyższe lvl'e, bo one mało dają (jak wbijesz taki poziom to ogarniesz). Do 31 poziomu obowiązkowo siatka i możesz wykupić rzut (przydaje się do lurowania). Poza tym skille wykupuj na tyle, aby odblokować zablokowane umiejętności (czasami trzeba wykupić np. pierwszy lvl skilla, aby odblokować kolejny). :P

Opublikowano

A to powyżej 30 lvl nie da się już odblokowywać skili? Warto wszystkie skile robić na max?

Da się. Tylko to jest tak, że do 31 poziomu grasz po prostu rycerzem. Jak wbijesz 31 lvl to idziesz do swojego mistrza i wybierasz specjalizację (templariusz lub paladyn, Ty bierzesz paladyna) i masz skille dla paladyna. ;> A te sprzed wyboru profesji dalej możesz wykupić.

Opublikowano

Ok :). Jako wierzchowca warto brać konia czy smoka? Z wyglądu ładniejszy jest smok ale wiadomo że nie o sam wygląd chodzi. Można mieć 2 zwierzaki czy tylko 1? Ciężko się expi takiego zwierzaka? I jak go wgl zdobyć? Kiedyś znalazłem info na temat zwierzaków gdzie zdobyć itp ale teraz znaleść nie mogę...

Opublikowano

Na początku exp konia do 37 poziomu i zrób na wierzchowca (daje buffy), a później zrób smoczka i jego nie będziesz robił na wierzchowca tylko będziesz wykupywał mu skille pasywne, które podniosą Ci statystyki, kiedy będziesz go miał wyjętego z plecaka. Konia zdobywa się z fletni pana, a smoka ze smoczego jaja. Obydwa itemy możesz kupić na rynku albo wydropić podczas bicia mobków. Zwierzaki tego typu można mieć 2. Doświadczenie zdobywają podczas Twojego bicia potworów, ale tylko za hity, a nie skille. ;>

Opublikowano

Ok. Każdy świat (serwer) jest na takim samym poziomie trudności? Gdzie polecasz grać?

Tak. Masz serwer Europejski (jak zaznaczysz podczas logowania taki kwadracik) albo standardowy PL. Ale na Europejskim jest łatwiej. :3

Opublikowano

Hm... Zagram na PL :D Nie ogarniam nic a zwłacza tego PU... Możesz coś powiedzieć na ten temat? Wiem że zdobywa się je podczas expa i służą do zdobywania skili itp a coś więcej?

Opublikowano

Hm... Zagram na PL :D Nie ogarniam nic a zwłacza tego PU... Możesz coś powiedzieć na ten temat? Wiem że zdobywa się je podczas expa i służą do zdobywania skili itp a coś więcej?

Ogólnie jest coś takiego, jak blok expa. Kiedy jesteś w gildii z przynajmniej 6 jej poziomem przywódca może zablokować Ci doświadczenie. Kiedyś było 100%, a teraz jest maksymalnie 50%. Jest to nic innego, jak po prostu zmniejszenie o połowę zdobywanego doświadczenia. Dzięki temu wolniej bijesz lvl i masz okazję nabić PU. Jednak teraz jest wiele sposobów i o PU bardzo łatwo. Tu masz dobry poradnik: http://www.mpcforum.pl/topic/704965-tutfarma-na-pl-u-ii-sposob/

Opublikowano

Nie rób konia, jest niepotrzebny.

Lepiej kup 1kkk golda na allegro (20 zł) i zakup słonia.

Dodaje on 2,5 damage (czyli ataku).

Jeśli chcesz szybko expić polecam też maksia, mi na 118lvl'u daje ponad 10% ;)

Dej kazał usunąć beke z niego więc trudno :c

Jbc. piszcie pw :D

Opublikowano

Nie rób konia, jest niepotrzebny.

Lepiej kup 1kkk golda na allegro (20 zł) i zakup słonia.

Dodaje on 2,5 damage (czyli ataku).

Jeśli chcesz szybko expić polecam też maksia, mi na 118lvl'u daje ponad 10% ;)

Przeczytaj wyżej czego chce się dowiedzieć A nie dajesz bezsensu komentarze Jakby chcial kupić golda lub konto to by napisał Proste .

Osobiscie słonia polecam na 170+ lvl

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Ogólnie jest coś takiego, jak blok expa. Kiedy jesteś w gildii z przynajmniej 6 jej poziomem przywódca może zablokować Ci doświadczenie. Kiedyś było 100%, a teraz jest maksymalnie 50%. Jest to nic innego, jak po prostu zmniejszenie o połowę zdobywanego doświadczenia. Dzięki temu wolniej bijesz lvl i masz okazję nabić PU. Jednak teraz jest wiele sposobów i o PU bardzo łatwo. Tu masz dobry poradnik: http://www.mpcforum.pl/topic/704965-tutfarma-na-pl-u-ii-sposob/

Tylko że mam problem z znalezieniem gildi a przypadkowej osoby nie chce dawać na mistrza :D próbowałem wczoraj troche pograć wbiłem 13 lvl (szelma czy cos takiego) i niestety mam tylko smoka (jajko znalazłem w mieście na ziemi bo nic dropnąć nie chce... Teraz siedze i ciągle robie misje z małpoludami ale bardzo wolno exp leci smoczkowi :/

Czy ta postać nadaje się jeszcze do gry czy nową robić według tego poradnika? On dla mnie też zbyć oczywisty nie jest :D

Opublikowano

Tylko że mam problem z znalezieniem gildi a przypadkowej osoby nie chce dawać na mistrza :D próbowałem wczoraj troche pograć wbiłem 13 lvl (szelma czy cos takiego) i niestety mam tylko smoka (jajko znalazłem w mieście na ziemi bo nic dropnąć nie chce... Teraz siedze i ciągle robie misje z małpoludami ale bardzo wolno exp leci smoczkowi :/

Czy ta postać nadaje się jeszcze do gry czy nową robić według tego poradnika? On dla mnie też zbyć oczywisty nie jest :D

A dlaczego ma się nie nadawać? ;> Mistrza musisz sobie znaleźć i niech to będzie przypadkowa osoba, bo jeżeli wbijesz 20 lvl bez mistrza to nie dostaniesz eventu (broni 21+15). Exp smoczkowi leci tylko i wyłącznie za hity (jakoś 1 punkt za 3 uderzenia... jakoś tak). A nie za skille. Niestety exp takiego peta chwilę zajmie dlatego na razie bij w swoim tempie, a jak będziesz w stanie wejść do tower to zostawisz sobie ewentualnie na afk-ku na statuach. ;)

Opublikowano

Ok to zaraz poszukam mistrza :D

Kolejne pytanie. Mój smoczek co chwila jest głodny siedzę w tej kopalni i kopię te kamienie żeby mógł się najeść ale po paru h znów jego pokarm spada do 50... Czy wraz z wzrostem lvl wierzchowca będzie on mniej jadł? Bo jak na razie to pół gry spędzam w kopalni albo na farmie kopiąc pierdoły dla zwierzaka :D

Opublikowano

Ok to zaraz poszukam mistrza :D

Kolejne pytanie. Mój smoczek co chwila jest głodny siedzę w tej kopalni i kopię te kamienie żeby mógł się najeść ale po paru h znów jego pokarm spada do 50... Czy wraz z wzrostem lvl wierzchowca będzie on mniej jadł? Bo jak na razie to pół gry spędzam w kopalni albo na farmie kopiąc pierdoły dla zwierzaka :D

No niestety nie będzie mniej jadł. ;) Dlatego najlepiej sobie nazbierać dużo liści i kamieni weber i mieć je w pogotowiu. :)

Opublikowano

Ehh... No to trzeba zostawić kiedyś postać na 1/2h żeby kopała :D jeśli wierzchowca mam schowanego wtedy też będzie głodniał?

Opłaca się zrobić tak żeby potworki mnie nie ubijały ani ja ich i żeby w ten sposób expić zwierzaka? Oczywiście biłbym z ręki moba.

Opublikowano

Ehh... No to trzeba zostawić kiedyś postać na 1/2h żeby kopała :D jeśli wierzchowca mam schowanego wtedy też będzie głodniał?

Opłaca się zrobić tak żeby potworki mnie nie ubijały ani ja ich i żeby w ten sposób expić zwierzaka? Oczywiście biłbym z ręki moba.

No z tym raczej ciężko. Dlatego mówię exp na razie, a później pójdziesz na statuy do Tower. Nie zabijesz Cię, ani one nie zabiją Ciebie. ;)

Opublikowano

Tam się wybrać na jakim lvl?

Na razie zgłosiłem się do 2 osób jako uczeń i czekam aż wejdą one... Jak się uda znaleść gildie do poprosze o blok expa i zacznę bić mobki. Misję robić teraz czy później?

Opublikowano

Jak do 2 osób? ;> Możesz mieć jednego mistrza. Mistrza wybierasz w ten sposób:

Wchodzi w menu, druga zakładka od dołu, okienko Akcja. Zjeżdżasz niżej, wybierasz lvl support, aktualizujesz listę i wybierasz mistrza. Jeżeli Cię zaakceptuje pojawi Ci się okienko z informacjami, jeżeli odrzuci pojawi Ci się informacja o odrzuceniu. ;)

Opublikowano

Aaa fakt źle przeczytałem :D

Dobra mam już mistrza.

Pora znaleść gildie... :D

Kolejne pytanie ;) Do jakiego lvl expić smoka? I jak kiedyś zdobędę flet to do jakiego go expić i na jakim przemieniać?

Opublikowano

Przemiana peta na wierzchowca jest możliwa od jego 31 poziomu , smoka z tego co wiem nie opłaca się przemieniać na wierzchowca a konia na 37 lvlu . Tak przynajmniej było kiedyś . Teraz wróciłem po "małej" przerwie do LC PL i jest troche zmian więc nie wiem czy nadal tak jest z tymi petami . :)

56685804704469024697.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...